Den Haag slecht bereikbaar per trein

Archieffoto Omroep West
Een sprinter.
GOUDA - Uitgerekend op Prinsjesdag is Den Haag slecht bereikbaar per trein. Tussen Rotterdam en Den Haag rijden geen treinen door koperdiefstal. En tussen Den Haag en Utrecht rijden minder treinen door een autobrand in een spoorviaduct. Ook tussen Leiden en Den Haag rijden minder treinen door een seinstoring.
Het treinverkeer tussen Delft en Schiedam Centraal is sinds 6.00 uur dinsdagochtend gestremd door de koperdiefstal. De NS waarschuwt voor een vertraging van meer dan een uur. De verstoring houdt waarschijnlijk tot 12.30 uur aan. Reizigers tussen Eindhoven en Den Haag Centraal wordt aangeraden om te reizen via Utrecht Centraal. Tussen Delft en Schiedam zijn bussen ingezet.
Het beschadigde spoorviaduct tussen Gouda Goverwelle en Woerden zorgt ervoor dat er minder treinen kunnen rijden tussen Den Haag en Utrecht. Daar moeten reizigers rekening houden met een kwartier tot een half uur vertraging. Het is nog onduidelijk hoe lang dit duurt.
Tussen Leiden en Den Haag rijden minder sprinters door een seinstoring. De vertraging loopt op tot maximaal een half uur. De vertraging moet daar rond 13.00 uur verholpen zijn.  

Prinsjesdag

De problemen op het spoor komen uitgerekend op Prinsjesdag zeer onhandig uit voor de oranjefans. In Den Haag worden dinsdag tienduizenden mensen verwacht.