Prinsjesdag: eerste fans al vroeg langs route Glazen Koets

DEN HAAG - De eerste fanatieke fans staan al vroeg langs de route van de Glazen Koets. 'Ik word anders te onrustig', vertelt Oscar Meijer. De Oranjefan uit Utrecht is voor de 35ste keer aanwezig op Prinsjesdag.
Meijer staat sinds 07.00 uur voor Paleis Noordeinde en wil niks van de balkonscène missen. 'Het is een fantastische plaats. Je ziet op deze plek als eerste wat de koningin draagt.' Meijer is een paar weken geleden nog in het paleis geweest. 'Ik ben zeker binnen de poort gaan kijken. Het was bijzonder om er te lopen. Ik heb toch eventjes een selfie gemaakt.'
De Oranjefan was er vroeg bij, maar was niet de eerste. Ferry Floor uit Heerhugowaard gaat er met de eer ervandoor. De 15-jarige supporter stond al vanaf 01.30 uur bij het Paleis Noordeinde.

Treinstoringen
De koninklijke stoet met onder anderen koning Willem-Alexander vertrekt pas om 13.00 uur van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. Daar leest de koning in de Ridderzaal de troonrede voor. Het is de eerste keer in lange tijd dat de Glazen Koets op Prinsjesdag is te zien. De Gouden Koets is enkele jaren uit de roulatie voor groot onderhoud.
Wie al vroeg met de trein naar Den Haag wil, heeft een probleem. Vanuit zowel Utrecht als Rotterdam rijden dinsdagochtend minder treinen naar de Hofstad. Dat komt door een beschadigd spoorviaduct bij Gouda en door koperdiefstal langs het spoor tussen Schiedam en Den Haag. De NS hoopt dat dat probleem uiterlijk 12.30 uur verholpen is.
Prinsjesdag is de hele dag te volgen bij Omroep West via Radio West, TV West en ons liveblog op omroepwest.nl.