Reisbureau uit Nijmegen organiseert dagtripjes naar Pokémonhoofdstad Kijkduin

© Richard Mulder
DEN HAAG - Een reisbureau in Nijmegen heeft een nieuwe dagtrip in de aanbieding: een dagje naar de Pokémonhoofdstad van Nederland, Kijkduin. De dagtrip staat gepland voor 2 oktober.
Reisbureau Toonen organiseert de reis nadat een paar fanatieke Pokémon GO-spelers bij het bedrijf hadden aangeklopt. 'Ik dacht dat we de boot rondom de Pokémon GO-hype hadden gemist', zegt Martijn Boers van het reisbureau. 'Maar ineens stond er een jongen bij ons op de stoep. Hij vertelde ons dat hij veel Pokémon GO-spelers wist die mee zouden willen gaan naar Kijkduin.' Daarop besloot het bedrijf de reis te organiseren.
Op dit moment zijn er ongeveer dertig mensen die het uitstapje naar Kijkduin willen doen. De reis gaat door als minstens veertig mensen zich hebben aangemeld. Voor de busreis moet 19,95 euro worden neergelegd.

2 oktober eerste bus

Voorlopig blijft het bij deze ene geplande trip. Mocht het benodigd aantal mensen worden gehaald, wordt er gekeken naar een uitbreiding van de dienstregeling. Boers: 'Afhankelijk van de ervaringen van de eerste bus kijken we of er meerdere reizen worden georganiseerd. Ik verwacht dat het aantal mensen voor de eerste bus in ieder geval wel wordt gehaald.'