West Wekker: Jaarmarkt in Alphen en terugkijken op Prinsjesdag

Knuffels op de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn in 2015
Knuffels op de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn in 2015 © Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! Lekker geslapen na een zonnige Prinsjesdag? Vandaag is er weer van alles te beleven. Zo is in Alphen aan den Rijn de traditionele jaarmarkt. Verder staat er een rechtszaak op het programma tegen een griffier van de gemeente Westland die geheime informatie gelekt zou hebben.
1.

Duizenden mensen, meer dan 700 kraampjes, een kermis en optredens van verschillende artiesten. Dat is de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn. Vandaag is het feest in Alphen.
2. Griffier voor de rechter
Griffier Nico Broekema staat vandaag voor de rechter in Den Haag. Hij zou geheime documenten gelekt hebben en zijn macht hebben misbruikt. Broekema is actief in de gemeente Westland.
3. Het was Prinsjesdag!
We kunnen er niet omheen. Het was gisteren Prinsjesdag en dat vonden veel mensen erg leuk. Zo ook Mieke Overduin. Zij maakte veel foto's met bekenden en vertelde haar verhaal aan Omroep West. Gezellig!
4. Zaak Lisa Tuk en Danny D. komt voor
De 42-jarige Danny D. vergreep zich dagenlang aan de 14-jarige Lisa Tuk. Hij deed zich op een chatsite voor als 15-jarige jongen en wist het vertrouwen van haar te winnen. Nu moet hij voor de rechter verschijnen.

5. Burgemeester Jos Wienen van Katwijk vertrekt met pijn in het hart
Katwijkers hebben gisteravond massaal afscheid genomen van burgemeester Jos Wienen. Na vijftien jaar verlaat hij Katwijk om in Haarlem als burgervader aan de slag te gaan.
Het weer: Het blijft veelal droog en er is weinig wind te bekennen. Met een temperatuur van ongeveer 20 graden een prima dag. Maak er wat van!
Vanavond op TV West
Stap aan boord van het zonnige programma De Woelige Baren. De presentatoren Joost van der Stel en Leendert Beekman varen met hun watertaxi door de regio en pikken onderweg bijzondere passagiers op. In deze aflevering zien we voormalig minister van Infrastructuur en Milieu en VVD-politica Melanie Schultz.

De Woelige Baren is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.