Den Haag wil 'Nice' voorkomen: grotere plantenbakken en zandzakken tijdens Prinsjesdag

© Martine Boerkamp
DEN HAAG - Den Haag wil met extra veiligheidsmaatregelen voorkomen dat dit jaar tijdens Prinsjesdag een auto of vrachtwagen op de mensenmassa inrijdt. Dat laten bronnen binnen de gemeente weten aan Omroep West.
Situaties zoals in Nice, waar tijdens de viering van de Franse nationale feestdag 84 doden vielen toen een vrachtwagen op de menigte inreed, moeten worden voorkomen met de plaatsing van zware voertuigen, grotere bloembakken en zandzakken.  


Verder adviseert de stad op haar website het publiek om geen rugzakken mee te nemen. Grote tassen worden door de politie gecontroleerd,  waardoor het langer kan duren voordat je langs de rijtour staat. Een plastic of linnen tasje is een beter idee. Al die controles worden gedaan door de politie. In heel de stad staan agenten om de boel in de gaten te houden.


Afsluitingen
Ook zijn tot zeker 15.00 uur meerdere straten afgesloten zoals Lange Poten, het Spui en de Kalvermarkt.
Burgemeester Jozias van Aartsen was al vroeg op het Binnenhof en kijkt uit naar een 'mooie, Hollandse, maar ook Haagse dag', maar zegt in zijn hoofd alleen bezig te zijn met de veiligheid. 'Ik ben weer blij als de koning en koningin weer terug zijn in het paleis.'