Man die inreed op tankstation bij Gouda langer vast

© Josh Walet
GOUDA - De 33-jarige man uit Almere die in de nacht van 3 op 4 september van dit jaar inreed op tankstation De Andel blijft nog eens 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank besloten.
De man reed bij het tankstation langs de A12 bij Gouda met hoge snelheid tegen een pompeiland aan, dat vervolgens gelijk vlamvatte. Het Shell-tankstation brandde daarna volledig af.
.
Dezelfde dag maakte de politie bekend dat de man een einde aan zijn leven wilde maken. De politie wilde speculaties over een aanslag tegengaan.

Advocaat: 'Niet zeker van poging tot zelfdoding'

De advocaat van de bestuurder heeft laten weten er niet van overtuigd te zijn dat het om een poging tot zelfdoding ging. 'Er moet worden onderzocht of dat wel zo is en of er geen technische mankementen zijn aan de auto. Het is prematuur om te zeggen dat het om een zelfmoordpoging gaat. Ik heb geen aanwijzingen om te zeggen dat het opzettelijk gebeurd is of niet.'
Voor de schadeclaim is het van groot belang om te achterhalen of de bestuurder wel of niet opzettelijk tegen het tankstation is aangereden. De algemene regel is namelijk dat degene die de schade veroorzaakt, ook degene is die de schade moet vergoeden. Als niet kan worden bewezen dat de bestuurder bewust is ingereden op het tankstation, gaat het verhalen van de schade dus een lastig verhaal worden.

Inhoudelijke behandeling van de zaak

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat gepland voor donderdag 15 december. De man wordt verdacht van brandstichting en poging tot doodslag.