HTM dicht gaten langs rails met bakstenen, CDA niet blij

De opvulling van een gat langs een rails in de Goudenregenstraat. Inmiddels is dit gat gedicht.
De opvulling van een gat langs een rails in de Goudenregenstraat. Inmiddels is dit gat gedicht. © CDA Den Haag
DEN HAAG - Het CDA in Den Haag is niet blij met de manier waarop de HTM gaten langs de rails opvult bij werkzaamheden. Volgens Daniëlle Koster, fractievoorzitter van het CDA, zijn de bakstenen die in de gaten worden neergelegd gevaarlijk voor fietsers. De partij stelt schriftelijke vragen aan het college.
Als een tramrail is beschadigd of gebroken, wordt er een gat in het asfalt gemaakt om de rail te kunnen repareren. Dat blijft even zo, tot de tram een paar keer over de rails is gereden en het vervoersbedrijf zeker weet dat de reparatie is geslaagd. In die tussentijd plaatst HTM bakstenen in het gat.
Levensgevaarlijk zegt Koster. 'Ik zat zelf bijna met mijn fiets vast tussen de stenen. En ik heb veel reacties gekregen van mensen die hetzelfde ervaren.'

Geen kieren tussen de klinkers

Volgens de fractievoorzitter mogen de bakstenen best worden gebruikt, maar dan moeten ze wel netjes, zonder kieren en dichter bij elkaar worden neergelegd. 'Ter voorkoming van ongelukken willen wij dat HTM hierop door de gemeente wordt aangesproken', aldus Koster.
Een woordvoerder van HTM laat weten dat het bedrijf openstaat voor verbetering en dat alles mogelijk is. 'Maar zo'n verandering heeft wel een prijskaartje.'

Weer en verkeer

De woordvoerder wijst er echter ook op dat de klinkers wel degelijk dicht bij elkaar worden gelegd, maar dat het weer en verkeer ervoor kunnen zorgen dat de stenen verschuiven.