‘Verwoest tankstation De Andel langs de A12 bij Gouda eind van het jaar weer open’

GOUDA - Het Shell-tankstation De Andel aan de A12 bij Gouda gaat waarschijnlijk eind dit jaar weer open. Dat heeft een woordvoerder van de oliemaatschappij aan Omroep West laten weten. Het tankstation brandde in de nacht van 3 op 4 september volledig af nadat een 33-jarige man uit Almere met zijn auto met hoge snelheid tegen een pompeiland van het station was aangereden.
Op de lichtgewonde
na, raakte verder niemand gewond bij de vuurzee die ontstond na de aanrijding. Dezelfde dag nog maakte de politie bekend dat de bestuurder opzettelijk tegen het pompeiland was aangereden omdat hij
.
De advocaat van bestuurder heeft laten weten niet overtuigd te zijn dat zijn cliënt daadwerkelijk zelfmoord wilde plegen en wil laten onderzoeken of de auto van de man geen technische mankementen had tijdens de aanrijding.

Schadebedrag wordt niet bekendgemaakt

Shell wil niet ingaan op de schade die de oliemaatschappij oploopt door het incident. Niet alleen is er veel schade aan het tankstation maar voorlopig loopt het bedrijf ook inkomsten mis omdat het tankstation dicht is voor herstelwerkzaamheden.
De woordvoerder van Shell laat weten dat er nooit informatie over dit soort financiële zaken naar buiten worden gebracht. De schade gaat waarschijnlijk een verzekeringskwestie worden, maar hoe het precies wordt afgehandeld is nog onduidelijk.