7 uittips... En: kaartjes winnen voor het Archeon

DEN HAAG - Een ruimtevaartcollege van André Kuipers, wandelen langs 123 kunstenaars in de binnenstad van Leiden of vliegers kijken ‘op’ Scheveningen… Er is weer genoeg te doen in onze regio dit weekend. En… tromgeroffel: we verloten ook nog gratis entreekaartjes voor het Archeon.
1. Just Peace Festival Den Haag – 21 t/m 25 september

In Den Haag, dé internationale stad van Vrede & Recht, is
in volle gang. Met tal van activiteiten staat Den Haag vier dagen lang stil bij de Internationale VN Dag van de Vrede. Zo kan je tijdens het Just Peace festival deelnemen aan de Vredesloop en debatten, genieten van muziekoptredens en de World Press Photo tentoonstelling, of een kijkje nemen bij een aantal internationale organisaties die eenmalig hun deuren openen voor het publiek. Een samenvatting van de Vredesloop is aanstaande zondag op TV West te zien vanaf 19.00 uur. Zaterdag maakt Omroep West een Liveblog over de loop.

2. André Kuipers in theater - vanaf 25 september op diverse plekken in de regio

Three… two… one… ignition… Een inkijkje in het leven van een astronaut? Volg dan het ruimtevaartcollege van André Kuipers. Dit weekend in Theater Castellum in Alphen aan de Rijn en later dit jaar ook nog in Zoetermeer, Den Haag en Leiden.

3. Burendag op diverse plekken in de regio - 24 september

Beter een goeie buur, dan een verre vriend.  Dat moet de bedenker van Burendag hebben gedacht. Op de vierde zaterdag van september is het zo ver: in de hele regio worden burendagen georganiseerd. Kijk hier waar in jouw buurt burendagen zijn dit weekend.

4. Vliegerfestival Scheveningen – 24 september

Het grootste internationale vliegerevenement van Europa is dit weekend in Scheveningen. Vliegeraars uit tientallen landen laten vliegershows en demonstraties zien in verschillende thema's: powerkiting, stuntvliegeren en megakite-éénlijnsvliegeren. The place to be: Scheveningen, rechts naast de Pier.

5. Archeon Culinair Alphen aan den Rijn – 24 en 25 september

Pierre Wind komt koken in het Archeon – voor jong en oud. Geniet van prehistorische happen en Romeinse spijzen. Een proefkaart met 20 (!) hapjes om te proeven kost € 4,95. Extra leuk: wij geven kaarten weg voor het Archeon, geldig tot eind van het jaar. Wil jij kans maken op de kaarten, laat ons dan weten waarom juist jij de kaarten moet winnen. Stuur een mail (met adresgegevens) naar projecten@omroepwest.nl

6. Britse Royal Collectie in Mauritshuis Den Haag - 22 september tot en met 8 januari

Het Engelse vorstenhuis heeft een enorme kunstcollectie, inclusief de Hollandse meesters. Zo hebben de Windsors een echte Vermeer in hun bezit. Heel bijzonder is dat het Britse koningshuis dit schilderij tijdelijk uitleent aan het Mauritshuis in Den Haag. En niet alleen dit schilderij, maar 22 schilderijen in totaal. Tot januari te bewonderen in het Mauritshuis.

7. Leidse Kunstroute, 24 en 25 september

123 kunstenaars, 46 galeries en een najaarszonnetje: dat zijn de ingrediënten van de grootste kunstroute van Nederland. Dit weekend in Leiden. Op ontdekkingstocht slenter je langs werken en werkplekken van al die kunstenaars die de stad heeft. Tussendoor zijn er singer-songwriters die zorgen voor de muzikale intermezzo's. Bij onder meer de VVV Leiden en Museum De Lakenhal zijn de handige kunstrouteboekjes verkrijgbaar.