Met deze twee geheime wapens wil de TU Delft de Solar Challenge winnen

DEN HAAG - Het Nuon Solar Team van de TU Delft wil maar één ding: volgende week met hun auto die rijdt op zonne-energie de Solar Challenge in Zuid-Afrika winnen. De Solar Challenge is een acht dagen durende race van Pretoria naar Kaapstad. De winst moet er komen met 'het beste zonnepaneel ter wereld'.
Want dat denken de studenten. Dat zij het beste zonnepaneel van iedereen hebben. 'Ik vind het ontzettend gaaf dat het nieuwe zonnepaneel het zo goed doet. Dit geheime wapen geeft misschien wel de doorslag voor de winst', aldus electrical engineer David Kester.
Dinsdag werden alle wagens getest door de organisatie, om te bekijken of deze aan de regels voldoen om de openbare weg op te mogen. Een spannend moment, volgens teamlid David Kester: 'Naast dat de andere teams voor het eerst ons nieuwe zonnepaneel zien, is dit natuurlijk ook een goede kans voor ons om voor het eerst de andere zonneauto’s te bekijken. Zo kunnen we de concurrerende auto’s eenmalig van binnen te zien.'

Nog een foefje

De studenten denken dus een sterke auto in handen te hebben. Naast het nieuwe zonnepaneel hebben ze namelijk nog iets bedacht om de concurrentie te slim af te zijn. Een gespiegeld oppervlak op de cockpit moet zorgen voor extra reflectie van zonlicht op het zonnepaneel, wat weer meer energie moet opleveren.
Donderdag racet het Nuon Solar Team een kwalificatieronde om te bepalen met welke startpositie ze aan de Solar Challenge mogen beginnen. Op het plein voor de Markthal in Rotterdam kunnen belangstellenden vanaf 12.00 uur plaatsnemen om de wedstrijd live mee te kijken.