'Vechtpartij in Den Haag tussen leerlingen Maerlant Lyceum en VCL vooraf gepland'

DEN HAAG - De vechtpartij tussen leerlingen van het Maerlant Lyceum en het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum ( VCL) in Den Haag was vooraf gepland. 'Ze hadden afgesproken om op Prinsjesdag met elkaar te vechten', vertelt een leerlinge van het VCL aan Omroep West. Andere leerlingen bevestigen die lezing. Bij de massale vechtpartij waren naar schatting zo'n 50 leerlingen betrokken. De politie heeft inmiddels contact met de directies van de scholen.
Dinsdagmiddag wordt de Oostduinlaan opeens overstroomd door een grote groep jongeren die met
. Omstanders filmen de vechtpartij en op internet circuleren veel filmpjes van het incident. De scholen zitten sinds september dichter bij elkaar in de buurt vanwege de verbouwing van het VCL. Die school is nu gevestigd in het oude pand van het Aloysius College.Aanleiding was volgens de leerlinge dat er 'iets' gebeurd was op een huisfeest. 'Maar precies weet ik het niet, er zou iets gebroken zijn.' Volgens de politie betrof het scholieren van ongeveer zestien, zeventien jaar. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen en er zijn ook geen arrestaties verricht.  

Nog een vechtpartij?

De leerlinge sluit niet uit dat er nog een matpartij volgt, want de ruzie is nog niet helemaal uitgevochten. Op Facebook zou staan dat de twee groepen elkaar deze week weer treffen.
'Of dat woensdag na schooltijd is, of dat de groepen elkaar zaterdagochtend treffen is niet bekend. En ook de plek, voor het Maerlant, in het park of bij de nieuwe locatie van het VCL is niet duidelijk.'

'Kakkers onderling'

De eigenaar van een naastgelegen ijszaak zag de vechtpartij gebeuren. 'Het was een ouderwets knokpartijtje, wat we hier al jaren meemaken. Kakkers onderling die even een meningsverschil uitvechten, keurig met de vuisten', relativeert hij. Hij is niet onder de indruk. 'We hebben de politie niet gebeld, er was niets aan de hand. Dit gebeurt altijd overal door het hele land.'
De directies van beide scholen willen woensdagochtend tegenover Omroep West niet reageren.

LEES OOK: Video:
Massale vechtpartij tussen scholieren van VCL en Maerlant-Lyceum in Den Haag