7 Redenen waarom de start van de herfst leuk is

Een prachtige eerste herfstmorgen.
Een prachtige eerste herfstmorgen. © Pia Legerstee
DEN HAAG - De herfst is begonnen. Ondanks de hoge temperaturen van de afgelopen week moeten we ons langzaamaan toch gaan voorbereiden op koudere temperaturen en meer regen. Maar er zijn ook dingen aan de herfst die we heel erg kunnen waarderen. Daarom: 7 leuke dingen aan de herfst.
  • Het is eigenlijk best wel knus, binnen zitten terwijl de regen op de ramen beukt. Je hebt nog even de tijd om je op de bank te installeren met een dekentje en een kop thee: Volgens Omroep West-weerman Huub Mizee laat het échte herfstweer zich pas volgende week zien. Vrijdag kan er een bui voorkomen, maar de temperatuur blijft rond de 20 graden. Zaterdag wordt nazomers, als de zon zich laat zien kan het zelfs 23 graden worden. Na zondag wordt het weer geleidelijk wisselvalliger en blijven de temperaturen onder de 20 graden. Nog even genieten dus!

Detail: 2016 is over de gehele wereld het warmste jaar ooit gemeten. Onze regio staat dit jaar op de vijfde plaats. Het meest recente weerbericht vind je natuurlijk altijd
  • Het aangekondigde herfstweer zorgt ervoor dat de blaadjes weer van de bomen vallen. En dat zorgt voor prachtige beelden. Neem bijvoorbeeld de tijd om een eind te gaan wandelen in het bos of de duinen en geniet van de herfstkleuren. Je kan je daarna alsnog op de bank installeren. Je hebt het verdiend.

  • Seizoensgerechten! We zijn bij Omroep West dol op lekker eten. Denk aan volop pompoensoep of pumpkin pie, zelfgemaakte stoofpeertjes, eindeloze mogelijkheden met paddestoelen - een soepje of toch liever een gevulde portobello? - en stamp- en stoofpotjes met al je favoriete ingrediënten.

  • Over pompoenen gesproken: Nu het nog mooi weer is, kun je alvast wat inspiratie opdoen. Zaterdag is namelijk het NK Pompoenkweken in Utrecht. En vier Zoetermeerse tieners strijden mee.

Bingewatchen op de bank
  • Modern Family, the Blacklist, the Walking Dead: Al je favoriete series beginnen weer! Dus laat die regen maar op de ramen beuken, wij zitten klaar met een grote pot thee en een dekentje.

  • Over bankhangen gesproken: Waar we ons een paar maanden geleden nog druk maakten of we wel 'beach ready' waren deze zomer, trekken we nu onze favoriete truien, shawsl en handschoenen uit de kast.

En denk aan de kinderen!
  • Voor kinderen is de herfst een enorm leuk seizoen. Kastanjes zoeken, knutselen met bladeren en de jasjes van die kastanjes, en daarna poffen we die natuurlijk. Lekker én gezond. En wat te denken van alle verhalen die je kunt bedenken over de kabouters die bij al die paddestoelen horen?

Kortom: Laat die herfst maar komen. Wij zijn er klaar voor!