Vechtpartij Maerlant Lyceum en VCL in Den Haag 'ruzie in privésfeer'

DEN HAAG - De vechtpartij dinsdag tussen leerlingen van het Maerlant Lyceum en VCL is een privékwestie. Het is geen vete tussen de twee scholen, zegt Remco Volgel, rector van het Maerlant Lyceum woensdag tegen Omroep West. Bij de massale vechtpartij op de Oostduinlaan in Den Haag waren zo'n 50 leerlingen aanwezig.
Scholieren van het Maerlant vertelden woensdag dat een ruzie op een huisfeest de aanleiding geweest zou zijn
. Een 16-jarige leerling van het VCL zou daarbij een klap hebben uitgedeeld aan een 14-jarige jongen van het Maerlant.
Zowel VCL als het Maerlant hield de kinderen woensdag op het schoolplein. Ze mochten er alleen af in de pauzes. Wie toch even een sigaretje ging roken werd letterlijk teruggefloten. Op het Maerlant werd 's ochtends omgeroepen dat er niet met de pers gepraat mocht worden en dat leerlingen die betrokken waren bij de vechtpartij zich moeten melden. Ook werd in de boodschap gezegd dat de school 'enorm teleurgesteld' was.

Vechtpartij 'uitermate vervelend'

Beide scholen noemen de vechtpartij 'uitermate vervelend'. Rector Vogel legt uit dat de kinderen elkaar ook kennen van buiten school. 'Uit de buurt, van de hockey en van het voetbal.' Ook vertelt de rector dat de betrokken leerlingen met elkaar in gesprek gaan. In de verklaring schrijven de scholen dat indien nodig ook passende maatregelen genomen zullen worden. Wat die inhouden wordt niet duidelijk uit de verklaring.