Britse hertogin Kate bezoekt Mauritshuis in Den Haag

Mauritshuis
Mauritshuis
DEN HAAG - Hertogin Kate komt naar Nederland om een tentoonstelling in het Mauritshuis in Den Haag te bezoeken. Op 11 oktober gaat de vrouw van de Britse prins William naar 'Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection'.
Die expositie van werken uit de collectie van het Engelse koningshuis was eerder dit jaar ook te zien in Londen en Edinburgh. 'Gewone' bezoekers kunnen de werken van Vermeer, Jan Steen en andere Hollandse meesters van 29 september tot en met 8 januari bewonderen.
Het bezoek aan het Mauritshuis is het hoofddoel van het bezoek van Kate, maar ze heeft ook met koning Willem-Alexander afgesproken voor een lunch in Villa Eikenhorst in Wassenaar. Verder heeft de hertogin een discussiebijeenkomst belegd met onder anderen deskundigen van het Trimbos-instituut in de residentie van de Britse ambassadeur over thema's als verslaving en geestelijke gezondheid. Tot slot gaat Kate naar de 'makerspace' Bouwkeet in Rotterdam, een buurthuis met technische faciliteiten voor buurtbewoners.