Cor & Nelis maken nieuw Leids volkslied: 'Jochem Myjer, we komen eraan'

LEIDEN - 'Leiden is me stad' moet, met 3 oktober in aantocht, het nieuwe Leidse volkslied worden. Tenminste, als het aan het duo Cor & Nelis ligt. Omroep West/Unity sprak exclusief met de nieuwe Leidse sterren, thuis bij Cor in Leiden.
'Leiden is me stad' wordt in een kleine studio aan huis in de Hansenstraat in Leiden geboren. Cor, die in het echt Adri Walen heet, legt uit hoe het idee voor het liedje ontstond. 'We waren een beetje muziek aan het maken zoals we wel vaker doen en ik was aan het klooien met Hey Jude. En dat leidde uiteindelijk tot dit nummer.'
Inmiddels is het nummer na de eerste publiciteit bij Unity en Omroep West al 3.000 keer bekeken op YouTube. 'En de teller gaat door', zegt Alex Bordewijk alias Nelis. De mannen houden van Leiden en hopen dat 'Leiden is me stad' het goed gaat doen met het Leids Ontzet en het een soort Leids volkslied wordt.

Jochem Myjer

Drie jaar geleden kwam de Leidse cabaretier Jochem Myjer ook al met een volkslied: 'Lalala Leiden'. 'Wie is dat?', zegt Nelis met een dikke grijns. 'Dat is mooi nummer, maar ja, de competitie is gestart. We komen eraan Jochem.'
Het management van Jochem Myjer meldt dat Jochem geen tijd had om te laten weten wat hij van het lied vindt. Hij is druk bezig met de try-outs voor zijn nieuwe programma.