Hagenaar maakt onderwaterdocumentaire vanuit het perspectief van de snoek

ZEVENHUIZEN - De gepassioneerde onderwaterdocumentairemaker Robert Hughan is bezig een film te maken op en onder de Zevenhuizerplas. 'Vele gezichten van de Zevenhuizerplas' maakt de Hagenaar niet alleen, maar met een team van elf mensen die ieder hun eigen expertise meebrengen.
'Ik werd verliefd op de Zevenhuizerplas. Het is zo’n mooi stuk natuur en helemaal wanneer je, net als ik, duiken en filmen combineert', vertelt Hughan.

De documentaire beslaat vier jaargetijden. De film wordt opgenomen vanuit het perspectief van de snoek die in de Zevenhuizerplas woont.

Kannibaal

'De snoek is een fascinerende vis’, vertelt visbioloog Ton van der Spiegel. 'Het is een echte rover. Zo eten snoeken hun soortgenoten op, een echte kannibaal dus. In de paringstijd jagen mannetjes het vrouwtje op en nemen haar dan tussen het riet. Ik kan je vertellen, dat gaat er niet zachtzinnig aan toe', aldus de visbioloog.

De Zevenhuizerplas is uitermate geschikt om de documentaire op te nemen want het zicht is meer dan goed. 'We hebben al flink wat materiaal geschoten maar we zijn nog niet klaar', vertelt Robert Hughan. Wanneer alles goed gaat is de film volgend jaar te zien.

KIJK OOK: De zandmotor
Deel dit artikel: