Man zwemt vier kilometer uit de kust bij Katwijk en wordt gered

Kleding op het strand bij Katwijk
Kleding op het strand bij Katwijk © Gert-Jan Onderwater
KATWIJK - In Katwijk is donderdagochtend een onderkoelde man in zee aangetroffen. De man zwom vier kilometer uit de kust en werd door een passerende zeilboot uit het water gehaald.
Even daarvoor werd op het strand van Katwijk een hoopje kleding aangetroffen. Daarop werd door de politie en de KNRM een zoekactie opgezet om de eigenaar van de kleding op te sporen.  
Omdat werd aangenomen dat de persoon in zee zou zwemmen werden naast de reddingsboot van Katwijk, ook die van Noordwijk en Scheveningen gealarmeerd. Daarnaast hielpen de reddingsbrigade van Katwijk en een politiehelikopter met zoeken.

Onderkoelde man

Later kreeg de politie een melding dat een persoon uit zee was opgepikt door een toevallig passerende zeilboot. De drenkeling was bij kennis en werd door de bemanning van het zeilschip aan de KNRM overgedragen en aan wal gebracht.
De kleding die op het strand werd gevonden bleek inderdaad van de man te zijn. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht in verband met onderkoelingsverschijnselen.

Reden onbekend

De KNRM en politie konden niets zeggen over de reden waarom de man zover uit de kust aan het zwemmen was.