Ook volgend jaar rondleidingen door Paleis Kneuterdijk wegens overweldigend succes

DEN HAAG - De maandelijke rondleidingen door Paleis Kneuterdijk in Den Haag krijgen een vervolg. Sinds een aantal maanden organiseert het Haags Historisch Museum rondleidingen door het gebouwencomplex van de Raad van State. Wegens overweldigend succes worden de rondleidingen ook volgend jaar gehouden.
Niet alleen de openstelling van
en de
was een groot succes, ook de rondleidingen door Paleis Kneuterdijk vonden gretig aftrek. Elke eerste vrijdag van de maand organiseert het Haags Historisch Museum de bezoeken. De rondleidingen voor heel 2016 waren al snel volgeboekt en daarom is besloten volgend jaar door te gaan.
Paleis Kneuterdijk werd in 1816 door koning Willem I aangekocht voor zijn zoon, de latere koning Willem II. Het gebouw werd daarna voor verschillende doeleinden gebruikt. In 1983 nam de Raad van State zijn intrek in het pand. Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex in 2011 weer in gebruik genomen.

Kaartverkoop

De rondleiding gaat onder andere door de voormalige balzaal en de Gotische zaal. De kaartverkoop voor de rondleidingen in 2017 start aanstaande maandag. Kaartjes voor de rondleidingen zijn te bestellen op de website van het Haags Historisch museum en kosten 12,50 euro per persoon.