Radiozender die werklozen aan baan wilde helpen nu zelf failliet

Oprichter Martijn Smit van Werken.FM
Radiostation Werken.fm
DEN HAAG - Radiostation Werken.FM uit Sassenheim is door de rechtbank failliet verklaard. Cynisch genoeg moeten de acht medewerkers van de internetzender nu zelf op zoek naar een nieuwe baan. De verwachting is namelijk dat zij worden ontslagen, zegt de curator tegen Omroep West.
Het station werd
en leek redelijk succesvol. In 2013 zouden er nog 400.000 tot 500.000 luisteraars per maand hebben afgestemd op het radiostation voor werklozen.
De oorzaak van het faillissement is nog onduidelijk. 'Die wordt nog onderzocht, het faillissement is pas gisteren uitgesproken', aldus een medewerker van de curator. Oprichter Martijn Smit wil er tegenover Omroep West weinig over kwijt. 'Het is een erg inwikkeld verhaal, waar ik in de media niet uitgebreid over wil vertellen', zegt hij.

Duizenden mensen aan werk geholpen

Volgens Smit is de belangrijkste oorzaak dat er een 'verkeerde koers' is gekozen. Daardoor moeten zijn medewerkers nu op zoek naar een nieuwe baan. 'Ik ga ze daarbij helpen', zegt hij strijdvaardig. 'Ik ben zelf 20 jaar recruiter geweest.'
Via de radiozender zijn volgens de oprichter duizenden mensen aan een baan geholpen. 'Dus ik kijk er absoluut met een goed gevoel op terug, het is het mooiste avontuur wat ik ooit beleefd heb in mijn leven.' Volgens de oprichter van Werken.FM heeft hij met de zender 'fantastische projecten' achter de rug: 'We hebben bijvoorbeeld veel jongeren vanuit de Wajong aan werk geholpen en ook veel andere werkloze jongeren een baan bezorgd.'

Zender zwijgt

Hoe zijn eigen leven er verder uit ziet, weet Smit nog niet. 'Ik heb zelf nog geen plannen. Eerst maar eens alles netjes afhandelen en dan zien we wel weer verder.' Het station is inmiddels gestopt met uitzenden, Werken.FM is niet meer te horen. Een doorstart acht Smit onwaarschijnlijk.