Instellingen

Deel van winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp vrijdag weer open na brand

© Omroep West
© Omroep West
© Omroep West
LEIDERDORP - Een deel van winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp gaat vrijdag weer open. Dat zei een woordvoerder van het winkelcentrum tegen Omroep West. Het gaat om de entrees Engelendaal en Obool. Welke winkels het precies betreft is niet bekend. Het winkelcentrum was donderdag gesloten na een brand in de parkeergarage.
rond 04.15 uur en leidde tot een forse rookontwikkeling. Door de brand werden 15 auto's en een scooter verwoest. De brandhaard was op een veilige afstand van het bewoonde deel van het winkelcentrum. Daardoor hoefden geen woningen te worden ontruimd.
De brandweer gaat uit van brandstichting. Omwonenden reageerden geschokt. De buurt is in de laatste maanden vaker opgeschrikt door autobranden. In juli werden vier auto’s door een brand verwoest. In september was het ook raak aan de Dragontuin. ‘Het is de afgelopen maanden vaker gebeurd. Ik ben erg geschrokken. Al had het veel erger kunnen aflopen,' vertelt een buurman.

Burgemeester bezorgd

Burgemeester Laila Driessen (VVD) van Leiderdorp zegt: 'Natuurlijk ben ik bezorgd. Er zijn sinds de zomer extra surveillances gepland, maar je bent niet 24/7 op de plek waar het gebeurt.' De burgemeester overlegt ook regelmatig met de politie en de brandweer over de brandstichtingen.