Einde voor winterkermis Carnivale dreigt: 'De kans is op dit moment nul'

© Carnivale/Valerie Kuypers
DEN HAAG - De zesde editie van de winterkermis Carnivale kan wel eens de laatste zijn. De bijzondere kermis krijgt geen geld meer van de gemeente en kan met alternatieve inkomsten het gat niet dichten. 'We zijn ontzettend verdrietig', zegt directeur Joris Hentenaar.
In Den Haag komen subsidies uit verschillende potten. Normaal gesproken kreeg Carnivale geld uit het potje voor winterevenementen, maar dat potje bestaat niet meer. 'En in de reguliere potjes is onvoldoende beschikbaar', aldus Hentenaar.
De organisatie durft stiekem niet meer te hopen op een goede afloop en dat is zonde volgens de directeur. 'Vorig jaar hadden we nog 17.000 bezoekers en nu is opeens de stekker eruit. We merken dat het publiek heel teleurgesteld is dat het evenement mogelijk stopt. De kans dat we in december op het Huijgenspark in de Stationsbuurt staan is op dit moment nul. We zijn verdrietig'.

Ongeloof en verdriet

Een afgeslankte versie van het spektakel is volgens Hentenaar niet mogelijk, omdat de kwaliteit dan niet hoog blijft en minder bezoekers voor minder inkomsten zorgen. 'De subsidie van de gemeente is niet de enige geldbron, maar het gat is te groot om op te vullen met fondsen en commerciële partijen', aldus Hentenaar.
'Gelukkig is er op dit moment nog niemand geboekt voor het evenement. We hebben vaker zo kort van te voren onzekerheid over de financiën gehad, dus we kunnen eventueel op het laatste moment het evenement op poten zetten. Wel bestaat de kans dat artiesten al volgeboekt zijn', besluit Hentenaar.
De VVD in de Haagse gemeenteraad heeft raadsvragen gesteld over de situatie van Carnivale.