Asielzoekerscentra in regio zetten deuren open

REGIO - De asielzoekerscentra in onder meer Katwijk en Rijswijk openen zaterdag hun deuren. Ook op andere plekken in het land zijn azc's open voor bezoekers die een keer een kijkje willen nemen op zo'n plek. Er doen tientallen azc's in Nederland mee aan de open dag, die wordt georganiseerd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en VluchtelingenWerk Nederland.
Er worden rondleidingen en workshops gegeven en er zijn allerlei activiteiten voor kinderen. Ook vertellen organisaties die werkzaam zijn bij een azc over het opvangen en begeleiden van (ex-)asielzoekers.

Eigenlijk zouden er eerder deze maand al asielzoekers komen naar de voormalige Technische Hogeschool aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Maar er wonen vooralsnog geen mensen in het azc. Het aantal asielzoekers dat het land in komt is minder geworden en daarom is er op moment minder behoefte aan opvang. Volgens een woordvoerder van het COA komen er nog mensen in, maar wanneer dat gebeurt is niet bekend.

De locatie is zaterdag wel open voor bezoekers. Alles staat al klaar voor eventuele bewoners, dus er is genoeg te vertellen, aldus de woordvoerder.

LEES OOK: Azc's Katwijk en Rijswijk openen 24 september hun deuren


In Katwijk worden momenteel 1200 vluchtelingen opgevangen in twee tijdelijke locaties aan de 1e Mientlaan. Ook dat asielzoekerscentrum is zaterdag geopend voor publiek.

De azc's zijn open vanaf 12.00 tot 16.00 uur.
Meer over dit onderwerp:
AZC KATWIJK RIJSWIJK COA VLUCHTELINGEN
Deel dit artikel: