'John de Jong van The Harbour Club om fraude aan de kant gezet'

© Archief
DEN HAAG - De Haagse John de Jong is uit The Harbour Club gezet omdat hij vele tonnen van het bedrijf op zijn privé-rekening zou hebben gestort, meldt het AD.
The Harbour Group Europe heeft een reeks exclusieve restaurants in Scheveningen, Rotterdam, Amsterdam en op Ibiza. Al die luxueuze restaurants hebben de naam The Harbour Club.
Volgens bronnen binnen The Harbour Group heeft John de Jong van het geld dat hij naar zijn eigen rekening zou hebben doorgesluisd kleren en dure auto's gekocht. De Jong zegt tegen het AD dat de beschuldigingen niet kloppen. 'Tonnen naar mijn eigen rekening? Dat zou fijn zijn. Maar het is niet waar.' Verder houdt de Hagenaar op verzoek van zijn advocaten zijn mond. 'Het proces zal straks wel duideijkheid geven.'

Geld

De financiële perikelen spelen al langer. Uit gegevens die in handen zijn van de krant blijkt dat hypotheekverstrekkers in 2014 beslag legden op twee van zijn drie woningen.
Ook in de Haagse horecawereld zijn er nogal wat oud-horecapartners die beweren dat ze nog geld moeten krijgen van De Jong. Zij schilderen de Hagenaar af als 'een oplichter en een boef' die zijn collega's belazert. 'Hij steelt, liegt en bedriegt.' De Jong noemt ook dit flauwekul. 'Geen van hen krijgt nog geld van mij.'