West Wekker: Huurwoningen in KPN-gebouw en pers naar nieuwe tentoonstelling Mauritshuis

© Archief
REGIO - Goedemorgen! Het publiek moet nog even geduld hebben, maar de pers krijgt vandaag al de kans de nieuwe tentoonstelling in het Haagse Mauritshuis te bezoeken. Even verderop in Den Haag protesteren ME-patiënten tegen uitsluiting.
1. ME-patiënten demonstreren tegen uitsluiting

Mensen die de vermoeidheidsziekte ME hebben, protesteren vandaag wereldwijd tegen uitsluiting. In Den Haag gaan ze tussen 10.00 en 16.00 uur de straat op, op het Plein. Met een virtuele mars op social media en demonstraties van Amerika tot Australië roepen de patiënten om erkenning van hun ziekte en eisen ze zorg en onderzoek.
2. Britse koninklijke collectie in Mauritshuis
Over twee dagen is in het Mauritshuis een tentoonstelling te zien met de belangrijkste Hollandse genrestukken uit de Britse Royal Collection. Vandaag mogen journalisten alvast een kijkje nemen.
3. Hoofdkantoor KPN in Den Haag verkocht
Het hoofdkantoor van KPN in Den Haag is verkocht. Vastgoedontwikkelaars willen een deel van de kantoorruimte gaan ombouwen tot huurwoningen.
4. Hulpdiensten zoeken naar mogelijke drenkeling in Zevenhuizerplas
Brandweer en politie zijn gisteravond in de Zevenhuizerplas op zoek gegaan naar een mogelijke drenkeling. Ze zoeken ter hoogte van restaurant De Strandgaper in Zevenhuizen. Vandaag gaat de zoektocht verder.
5. 'Probleem straatverlichting ontstond door signaalstoring'
Het was een donker avondje in delen van Den Haag en Nootdorp gisteravond. Op meerdere plaatsen was de straatverlichting uitgevallen. Er werd gedacht aan een stroomstoring, maar dat was niet de oorzaak.
Het weer: De bewolking neemt toe, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt zo'n 20 graden.