Insluiper probeert geld te pinnen met gestolen pinpas

DEN HAAG - Op het moment dat een vrouw aankomt bij haar huis aan de 2e Sweelinckstraat in Den Haag, komt er een man naar buiten. Het blijkt een insluiper te zijn, die even later probeert om geld op te nemen met haar pinpas.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 september. Meer zaken zijn
te vinden.  
Afgelopen zomer wordt de woning geschilderd en daarom staat de deur regelmatig open. Als de bewoonster op woensdag 29 juni thuiskomt, ziet ze de man naar buiten komen. Ze heeft hem nog nooit gezien bij de schilders, maar heeft niet meteen argwaan. Al snel ontdekt ze dat er een computer weg is en dat haar portemonnee uit haar tas is gestolen. De vrouw gaat nog op zoek naar de man, maar hij is nergens meer te bekennen.
Vlak na de insluiping wordt er geprobeerd geld op te nemen met de pinpas van de vrouw. Omdat de dief de pincode niet heeft, wordt de pas na drie pogingen ingeslikt en komt er geen geld uit de muur. De pinner is duidelijk te zien. Het gaat om een licht getinte man. Hij draagt een lichte trui met capuchon met de letters USA, heeft  donker haar en draagt een zonnebril.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem