Opvallende tas van Tommy Hilfiger gestolen bij straatroof Albardastraat Den Haag

DEN HAAG - Omdat ze de bus naar haar werk net heeft gemist, besluit een 48-jarige vrouw om te gaan lopen. Onderweg wordt ze beroofd van haar tas door twee jongens op een scooter.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 september. Meer zaken zijn
te vinden.  
Het slachtoffer is op donderdag 15 september in winkelcentrum Houtwijk aan de Hildo Kroplaan in Den Haag. Ze moet daarna naar haar werk, maar als ze aankomt bij de bushalte aan de Houtwijklaan blijkt dat de bus net weg is. Ze besluit om te gaan lopen. Omdat ze een ziekte heeft, is ze slecht ter been.
De vrouw loopt over de Houtwijklaan en de Groen van Prinstererlaan. Bij de rotonde gaat ze rechtsaf naar de Albardastraat. Dan hoort ze ineens een scooter achter zich en meteen krijgt ze een klap tegen haar rug en haar kaak. Haar tas wordt hardhandig van haar schouder getrokken en ze ziet twee jongens op een scooter ermee wegrijden, over de stoep richting de Walnootstraat.

Signalementen

Het was erg mooi weer afgelopen maand, dus de twee droegen zomerkleding. De bestuurder van de scooter was flink gebruind en van niet-Nederlandse afkomst. Hij droeg een wit t-shirt, een korte broek en hij had strak achterover gekamd zwart haar.
De bijrijder is ook van niet-Nederlandse afkomst en flink gebruind. Hij droeg een witte tanktop (een shirt zonder mouwen) en een korte kaki-kleurige broek. Zijn haar was opgeschoren aan de zijkanten en bovenop wat langer. Hij droeg slippers.

Scooter en tas

De twee straatrovers reden op een crèmekleurige scooter met een opvallend legergroen zadeldek. De scooter had een blauw kentekenplaatje. Het zou dus om een snorfiets moeten gaan, maar hij reed wel erg hard voor een snorfiets.
De tas die de twee hebben meegenomen is een opvallende tas van Tommy Hilfiger, met een rood, blauw en wit vlak. In de tas zaten kleding, medicijnen, een laptop en een oplader. Misschien heeft u de tas of de spullen na 15 september ergens gezien of gevonden. De politie zoekt getuigen van de straatroof. Het zou kunnen dat de daders de vrouw al vanaf het winkelcentrum hebben gevolgd.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem