89-jarige vrouw uit Leiden raakt 1200 euro kwijt door stelend viertal

LEIDEN - Een 89-jarige vrouw uit Leiden is begin augustus 1200 euro kwijtgeraakt nadat haar pincode is afgekeken en haar portemonnee is gestolen. Er is duidelijk beeld van vier verdachten.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 september. Meer zaken zijn
te vinden.  
De vrouw is op donderdag 4 augustus in winkelcentrum Diamantplein in Leiden. Ze loopt met een rollator en gaat geld pinnen bij een geldautomaat in de Jumbo. Vlak na haar komen ook twee mannen en twee vrouwen de winkel binnen. De vier gaan bij de vrouw in de buurt staan en tijdens het pinnen lukt het waarschijnlijk om haar code te zien.
Met 200 euro op zak wandelt mevrouw vervolgens naar de groenteboer. Haar portemonnee heeft ze in haar tas gestopt en die op haar rollator gezet. Als ze bij de groenteboer wil afrekenen, merkt ze dat de rits van haar tas open staat en dat de portemonnee weg is.

1000 euro opgenomen

Nog geen tien minuten na de diefstal wordt er al geld van haar rekening gehaald. Eén van de mannen die ook in de Jumbo was, gebruikt de pas van de vrouw om 1000 euro te pinnen. Dat doet hij aan de Prinsessekade in Leiden. Meteen daarna wordt de pas door de bank geblokkeerd.

Herkent u het viertal?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem