Oktober sober? Welnee... 7 uittips en gratis naar Madurodam!

DEN HAAG - Begin de herfst gezond met een 10.000 stappenwandeling of ga helemaal los tijdens Leidens Ontzet... Komend weekend valt er weer van alles te beleven in onze afwisselende regio. En, leuk voor de kleintjes: we verloten gratis tickets voor de Nijntje Dagen in Madurodam. Oktober sober? Welnee...
1. Generation Discover Festival Den Haag - 1 t/m 5 oktober

Ontdek de wereld van morgen met een virtual reality-bril, wek energie op door te dansen of bouw en race in een autootje dat op zout water rijdt… Tijdens het 5-daagse
kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar ervaren hoe gaaf de wereld er in de toekomst uit kan zien… Maar liefst 5 dagen lang gratis toegankelijk op het Haagse Malieveld.

2. 10.000 Stappenwandeling Noordwijkerhout - 1 oktober

De Japanse arts Yoshiro Hatano kwam met het advies om voor een goede gezondheid elke dag 10.000 stappen te zetten. Met de 10.000 Stappenwandeling in Noordwijkerhout kun je onder begeleiding van een leefstijlcoach ervaren hoe dat voelt… Neem je stappenteller mee en loop zaterdag lekker mee met deze wandeling door de bossen, duinen en bollenvelden. Start om 9.00 uur bij de VVV-winkel in de Dorpsstraat van Noordwijkerhout.

3. Massagedag Delft - 1 oktober

Spierpijn van de 10.000 Stappenwandeling? Reis meteen door naar de Massagedag in Delft. Van een Thaise massage, voetzoolreflexmassage tot een ontspannende bewegingsmassage… In het Prinsenhof kun je gratis kennismaken met verschillende soorten massagetechnieken.

4. Oktoberfest Den Haag - 30 september en 1 oktober

Haal je lederhose uit de kast en leer die Duitse schlagers uit je hoofd… Het schlagerfestival barst vrijdag en zaterdag los tijdens het Oktoberfest op de Haagse Grote Markt. Met supertolle artiesten, bratwürstchen, schnitzels, bier und viel spass. Jawohl!

5. Leidens Ontzet - 1 t/m 3 oktober

En natuurlijk mag het grootste feest in Leiden niet ontbreken, want de komende dagen trilt de Sleutelstad op haar grondvesten tijdens Leidens Ontzet. Vier het ontzet mee met haring en wittebrood, de taptoe, de hutspotmaaltijd, de grote optocht, de kermis en nog veel meer gezelligheid. Leidens Ontzet volg je op de voet via het liveblog van Omroep West.

6. Weekend van de Wetenschap - 1 en 2 oktober

Ervaar bij Space Expo hoe het is om in de ruimte te zijn, haal het DNA uit een kiwi bij het Science Centre of kijk backstage bij het restauratieatelier van het Mauritshuis… De komende dagen heb je dé kans om backstage te gaan bij allerlei organisaties tijdens het Weekend van de Wetenschap.

7. WINACTIE * Nijntje Dagen in Madurodam

Speciaal voor de kleintjes trakteren we deze week op vrijkaarten voor Madurodam... Daar zijn tot en met woensdag 5 oktober de Nijntje Dagen met heel veel Nijntje-activiteiten. Mail naar uitagenda@omroepwest.nl waarom jij de kaartjes verdient en maak kans!
Geniet van het weekend!