Zoetermeerse scholier zou met schietpartij dreigen op Stedelijk College

© GinoPress
ZOETERMEER - Een 14-jarige scholier uit Zoetermeer zou op internetforum 4Chan met een schietpartij op zijn school hebben gedreigd. De jongen zou woensdag met een pistool willen schieten op het Stedelijk College in Zoetermeer. De politie onderzoekt of de jongen verantwoordelijk is voor het plaatsen van dit dreigement en verhoort hem samen met zijn ouders.
UPDATE:
De dreiging wordt onderzocht, laat een politiewoordvoerder weten. De directeur van de overkoepelende Scholen Combinatie Zoetermeer, Peter Reenalda, neemt de dreiging 'heel serieus'. Op dit moment voert de school overleg met de politie en de burgemeester. Tegen Omroep West zegt Reenalda dat hij rekening houdt met een slechte grap.
De jongen zegt op het forum dat hij gepest wordt. De kinderen zouden hem aan het huilen hebben gemaakt omdat een van hen zijn telefoon had gestolen.

Dreiging in Leiden

In april 2013 bleven alle middelbare scholen en mbo's in Leiden dicht na een dreiging met een schietpartij op 4Chan. Op het forum werd toen gedreigd een leraar en zoveel mogelijk leerlingen dood te schieten.