West Wekker: Moordzaak Ingrid Visser voor de rechter en kinderpostzegelactie weer van start

© Archief
REGIO - Goedemorgen! Gaat de bel vanmiddag? Dan is de kans groot dat een scholier voor je deur staat om kinderpostzegels te verkopen. En na bijna 3,5 jaar begint vandaag het proces tegen de verdachten van de moord op volleybalster Ingrid Visser uit Zevenhuizen en haar partner Lodewijk Severein.
1.

Bijna 3,5 jaar na de moord op volleybalster Ingrid Visser uit Zevenhuizen en haar partner Lodewijk Severein begint vandaag bij het Provinciale Hof van Murcia in Zuidoost-Spanje het proces tegen de vier verdachten. Het misdrijf leidde tot grote opschudding, in Spanje en in Nederland.

2. Kinderpostzegelactie van start

Grote kans dat er woensdagmiddag een kind aanbelt om postzegels te verkopen. De kinderpostzegelactie gaat weer van start. Dit jaar staat de actie in het teken van de honderdste geboortedag van tekenaar Fiep Westendorp.

3. Gerechtshof doet uitspraak tegen vrouw die demente moeder liet verdwijnen in bos

Nadja B. hoort vandaag welke straf zij in hoger beroep opgelegd krijgt van het hof. De vrouw uit Rijnsaterwoude nam in 2014 haar demente moeder mee naar Tsjechië en liet haar lichaam achter in een bos in het land. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 376 dagen cel, waarvan 300 voorwaardelijk.
4. TU Delft neemt voorsprong op grootste concurrent op vierde dag Solar Challenge
Studenten van de TU Delft zijn vandaag op de helft van de SASOL Solar Challenge. Gisteren hebben ze een voorsprong genomen op hun grootste concurrent: de Japanse universiteit Tokai.

5. Stedelijk College Zoetermeer gewoon open na dreiging schietpartij

Het Stedelijk College in Zoetermeer gaat vandaag gewoon open. Gisteravond verscheen een dreigbericht op internet waarin gedreigd werd met een schietpartij op de school. De politie heeft een 14-jarige jongen opgepakt voor het plaatsen van dit bericht. Een andere 14-jarige jongen - uit wiens naam het bericht was geplaatst op internet - is vrijgelaten. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een pesterij.
Het weer: In de ochtend kan er hier en daar nog wat regen vallen. Daarna krijgen we perioden met zon. Het wordt maximaal zo'n 20 graden.