Jongen (14) die dreigde met schietpartij op Stedelijk College Zoetermeer blijft in de cel

ZOETERMEER - De 14-jarige jongen die op het internet dreigde met een schietpartij op het Stedelijk College in Zoetermeer blijft in ieder geval tot vrijdag vastzitten. Dan wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt de politie. Hij wordt verdacht van ernstige bedreiging.
De jongen werd
en heeft bekend dat hij verantwoordelijk was voor het plaatsen van het bericht op internetforum 4Chan.
De politie richtte zich in eerste instantie op een andere 14-jarige jongen, wiens naam onder het bericht stond. Deze jongen bleek er niks mee te maken te hebben. Hij is volgens de politie geen verdachte meer in de zaak.

‘Slechte grap’

Volgens de school kennen de twee jongens elkaar en zijn ze zelfs bevriend. De directeur van het Stedelijk College, Peter Reenalda, zei dinsdag dat het om een ‘slechte grap’ ging.  'De dreiging is in het Engels geschreven, veel te goed voor een jongen uit de tweede klas zonder Engelse achtergrond.'
In het dreigement noemt de dreiger de namen van zeven jongens door wie hij gepest wordt. Volgens Reenalda is de dreiger juist zelf één van deze jongens. Hij zou het bericht namens het zevental geplaatst hebben, aldus Reenalda.