ADO-verdediger Aaron Meijers enkele weken uitgeschakeld

Het moment waarbij ADO-captain Aaron Meijers geblesseerd raakt
Het moment waarbij ADO-captain Aaron Meijers geblesseerd raakt © Laurens Lindhout
DEN HAAG - De aanvoerder van ADO Den Haag Aaron Meijers is waarschijnlijk enkele weken uitgeschakeld. Hij heeft een blessure aan de achterste kruisband van zijn knie.
ADO-trainer Zeljko Petrovic vertelde donderdag tijdens de wekelijkse persconferentie over de blessure die Meijers opliep in de wedstrijd tegen Heerenveen. 'Aanvankelijk dachten wij aan een kneuzing in de knie. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat de blessure toch ernstiger is. Het is nog niet bekend of de achterste kruisband helemaal is afgescheurd of dat er sprake is van een inscheuring. Dat moeten we nog onderzoeken. Maar de kans bestaat dat Meijers mogelijk drie maanden niet in actie kan komen', aldus Petrovic.

Gehavende verdediging

Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle van komende vrijdag kan ADO ook al geen beroep doen op centrale verdediger Thomas Meißner. De Duitser heeft last van een spierblessure. Van Meißner verwacht ik wel dat hij tegen Ajax op 16 oktober zal kunnen spelen', laat Petrovic weten.
Petrovic liet weten dat de plaatsen van Meijers en Meißner zullen worden opgevuld door Wilfried Kanon in het centrum van de verdediging en Tyronne Ebuehi op de linksachter-positie.