Nationale Broer- en Zusdag 2016: Westpresentator Herman Nanninga uitgelicht

Herman Nanninga op Schiphol (fragment uit uitzending)
Herman Nanninga op Schiphol (fragment uit uitzending)
DEN HAAG - Het is vrijdag nationale Broer- en Zusdag. De dag werd in 2013 in het leven geroepen door radio-DJ Giel Beelen om zijn overleden zus te herdenken. Wij van Omroep West vonden dit een leuk moment om een paar van onze bekendste gezichten te vragen: Heb jij een broer of zus en hoe goed kennen jullie elkaar?
In deze editie testen we dat op Herman Nanninga en zijn broer Kees. We legden de broers exact dezelfde vragen over Herman voor: Zouden ze dezelfde antwoorden geven?
We bevragen eerst Kees, Herman's broer.

Wat is Herman's lievelingseten?

Al van kinds af aan is Herman gek op 'hete bliksem': Aardappelpuree met appelmoes. 'Het is lekker zoet en glijdt lekker makkelijk naar binnen- hoef je ook niet te kauwen, haha!'
Herman at dit als de rest van het gezin boerenkool met worst op het menu had staan, dat lust hij namelijk niet.

Waar kun je Herman voor wakker maken?

Voor een lekker fanatiek potje zaalvoetballen.

Waarom is Herman zo bijzonder, of wat is je favoriete karaktertrekje?

De flauwe humor. Die kan ik altijd zeer waarderen.

Wat is de allerleukste familieherinnering?

De reis die we samen ooit maakten naar Canada. We waren begin twintig en bezochten daar familie. We hebben  toen genoten van een rondreis die we met de (geleende) auto van onze neef maakten.

Wat wilde Herman worden toen hij klein was, en is dat gelukt?

Vuilnisman. Dat is dus niet echt gelukt.. Maar hij is nog geen 50, dus er zijn nog mogelijkheden.

Is je broer/zus een katten- of hondenmens?

Hij is een hondenmens.
Hoe goed kloppen de antwoorden van Kees? We vroegen het Herman.

Herman, wat is je lievelingseten?

Zoals wij dat vroeger noemden: draadjesvlees, oftewel sukadelappen, aardappels en witlof. Dat heeft vooral met de herinneringen te maken die de geur van draadjesvlees oproept. We aten dat vaak op zondag.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Een potje voetbal!

Wat is denk je Kees' favoriete karaktertrekje?

Ik denk dat Kees en ik dezelfde humor hebben. Het is opvallend hoe vaak we op hetzelfde moment dezelfde grap willen maken. We hoeven elkaar dan alleen maar aan te kijken en dan weten we genoeg.

Wat is je leukste familieherinnering?

Toen ik een jaar of 10 was gingen we met de auto naar Italie, helemaal in de richting van Napels. Geloof dat we toen wel drie dagen onderweg waren, en nog nooit waren we zo ver weg geweest. Het werd een prachtige vakantie die nog regelmatig ter sprake komt.
Maar Kees en ik zijn ook ooit samen naar Canada gegaan. Dat was ook een onvergetelijke ervaring waarin we verschrikkelijk veel gelachen hebben.

Wat wilde je toen je klein was, en is dat gelukt?

Eigenlijk wilde ik graag chirurg worden… Maarja, aangezien ik dramatisch slecht ben in wiskunde, scheikunde en eigenlijk alle beta-vakken is me dat nooit gelukt. Dan is de stap naar sportverslaggever snel gemaakt, toch?

Ben jij een katten- of hondenmens?

Ik ben een hondenmens.
Conclusie: Als het om eten gaat, zijn de meningen misschien een beetje verdeeld. Verder kennen de broers elkaar volgens ons erg goed!
Wat is jouw leukste kinderherinnering?