File, file en nog eens file: Hier staat het vast donderdagavond

Drukte in de file
File op de A20. © archief
DEN HAAG - Donderdagavond is de eerste druilerige herfstavond van dit jaar. Dat betekent volgens een ANWB-woordvoerder 'zoals altijd met dit weer', veel vertraging.
Het is vooral druk op de A12, met name tussen Gouda en Reeuwijk, en op de A4 vanaf Ypenburg tot in ieder geval Zoeterwoude. Verder staat het op de N44 en op de A20 tussen Gouwe en Nieuwerkerk aan de IJssel vast. In totaal staat er in onze regio om 16:30 uur maar liefst 100 kilometer file. De verwachting is dat het aantal files en de lengtes daarvan gedurende de spits toenemen tot half 7 vanavond.
'Het is volgens verwachting dat het vaststaat als het weer verslechtert', aldus de woordvoerder van de ANWB. De spits wordt drukker omdat mensen de auto nemen in plaats van de fiets of het OV. Het advies is dan ook om pas na half 7 's avonds te vertrekken. 'Er zijn weinig alternatieven. Later vertrekken is de enige manier om de spits te ontwijken. Anders moeten mensen rekening houden met ten minste een half uur extra reistijd', aldus de ANWB.
De actuele verkeerssituatie vind je hier.