West Wekker: Den Haag wil ondergrondse fietssnelweg en wethouder woest op klagende marktkooplui

Westwekker
Westwekker
DEN HAAG - Goedemorgen! Dit is wat je echt moet weten voordat je aan de laatste werkdag van de week begint. Den Haag wil mogelijk een fietssnelweg onder de Grote Marktstraat door, en wethouder woest op klagende marktkooplieden die hun eigen glazen ingooien.

De gemeente Den Haag gaat onderzoeken of de bovenste laag van de parkeergarage onder de Grote Marktstraat kan worden omgebouwd tot een fietssnelweg, inclusief een grote hoeveelheid stallingen. Zo'n nieuwe fietssnelweg onder de drukke winkelstraat zou een oplossing moeten worden voor een aantal bekende problemen. Zo vinden er nog weleens botsingen tussen wandelaars, fietsers plaats op de Grote Marktstraat. Ook moet dit project het fietsparkeerprobleem in het centrum verlichten.
2. Leerlingen voormalig Aloysiuscollege overspannen thuis
Voor tientallen leerlingen van het voormalig Aloysius College in Den Haag verloopt de overstap naar een andere school niet zonder slag of stoot. Behalve dat een kwart van hen is blijven bakken, zitten sommigen zelfs overspannen thuis.
3. Wethouder Revis woest op Haagse marktondernemers: Zijn jullie gek geworden!'
Wethouder Boudewijn Revis (VVD) van Den Haag begrijpt niets van de actie van marktondernemers van de Haagse markt. Hij vindt dat de marktkooplieden die donderdag naar het stadhuis in Den Haag zijn gekomen om actie te voeren, zorgen voor slechte publiciteit. Revis beet de actievoerders toe: 'Zijn jullie gek geworden. Denken jullie dat er nog klanten komen als jullie zeggen dat het riool op de markt stinkt?'