Vriend werd gechanteerd door Westlandse bandenprikker

WESTLAND - De vriend die banden moest gaan leksteken voor de Westlandse bandenprikker, werd door hem gechanteerd. Ook probeerde de bandenprikker hem om te kopen. Dat blijkt uit de aanklacht tegen verdachte Quentin S., die dinsdag voor de rechter staat.
Quentin S. (20) wilde dat zijn vriend de banden van twintig auto's zou leksteken aan de Paardebloem in Naaldwijk. Ook moest hij een tekst op de auto's achterlaten: 'Ben ik al veroordeeld? Hahaha. Slash.' De oorspronkelijke bandenprikker schreef ook teksten op auto's, met Slash als onderschrift.
De vriend kreeg elf dagen de tijd om zijn opdracht uit te voeren. Quentin S. zou hem daarvoor 1.000 euro hebben geboden, maar ook hebben gedreigd om hem te verlinken aan de politie. De vriend zou zelf iets op zijn kerfstok hebben dat Quentin S. zou doorvertellen als hij de banden niet lek stak. Maar de vriend stapte zelf naar de politie en dat leidde ertoe dat S. voor de tweede keer werd opgepakt.

Bijna 300 banden lekgeprikt

Van september 2015 tot 2016 werden in het Westland 292 banden lekgeprikt. Verdachte Quentin S. werd daarvoor op 6 mei opgepakt. Zijn moeder plaatste daarna een bericht op Facebook waaruit blijkt dat zijn familie al een jaar psychische hulp voor hem probeerde te krijgen, maar dat hij dit zelf, als volwassen man, weigerde.
Quentin S. werd ook weer vrijgelaten, met een enkelband om en onder strenge voorwaarden. Zo mocht hij niet meer in het Westland komen en moest hij zich dus elders in het land vestigen. Toen bleek dat hij van daaruit probeerde een vriend ertoe aan te zetten in zijn naam banden lek te steken, werd S. opnieuw opgepakt. Hij zit nog steeds vast.

LEES OOK: Uniek: alle slachtoffers bandenprikker kans op schadevergoeding