Nieuwe herstart Dutch Water Dreams in Zoetermeer dankzij investeerder uit Dubai

© Archief
ZOETERMEER - Dutch Water Dreams gaat toch weer open. Een investeerder uit Dubai neemt het failliete wildwaterpark over. 'Het duurt zeker nog een half jaar voordat het park weer spik en span is', laat curator van het park Frederik Barthel weten.
Dutch Water Dreams blijft een wildwaterbaan, maar de nieuwe eigenaar is van plan meerdere activiteiten te ontplooien. Het complex wordt omgetoverd tot een 'Leisure & Recreatie Center' in 'Aziatisch/Arabische stijl', schrijft het stadsbestuur aan de gemeenteraad.
Volgens curator Frederik Barthel wordt de nieuwe attractie 'Dutch Water Dreams Plus': een wildwaterbaan met daarnaast andere activiteiten, om een breder publiek te trekken, waarmee de baan beter geëxploiteerd kan worden. 'Met het alleen maar laten blazen van de pompen, is het al twee keer fout gegaan', zegt de curator.

Overname

De overname kan per 1 november rond zijn, waarna Dutch Water Dreams in het voorjaar weer open zou kunnen, zo voorspelt Barthel. Hij kan nog niets kwijt over de exacte plannen of de naam van de investeerder uit Dubai. Hoeveel geld deze partij in Dutch Water Dreams steekt, is ook nog geheim.