Technologiefestival brengt 154 scholen naar het Haagse Malieveld

DEN HAAG - Vijf dagen lang is het Malieveld in Den Haag in de ban van een gratis toegankelijk festival over energie, wetenschap en technologie en dat trekt duizenden bezoekers.
Generation Discover is georganiseerd door Shell. Op deze manier probeert Shell het belang van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde aan te wakkeren onder kinderen, scholieren en studenten om ze klaar te stomen als ontdekkers van de toekomst.
President-directeur van Shell, Marjan van Loon geeft zelf het goede voorbeeld door op een kinetische dansvloer te dansen tijdens de silent disco. 'Kijk zie je die elektronische borden? Daar zie je nu hoeveel energie je met alle dansers opwekt door op deze vloer te dansen.'

Door heel het land

'We zijn meer dan tevreden', gaat de president-directeur van Shell verder. 'Er zijn al 154 scholen die zich hebben aangemeld voor het speciale scholenprogramma dat vanaf maandag 3 oktober van start gaat. Dat zijn ongeveer 9000 scholieren. De meeste daarvan komen uit de regio Haaglanden, maar ook daarbuiten. Generation Discover trekt daarna het hele land door, we zijn begonnen in Rotterdam en we hopen met dit gratis technologiefestival zeker een miljoen bezoekers te trekken', aldus Marjan van Loon.
Op het terrein van het Malieveld staan een aantal dames daar kunnen kinderen een speelgoed auto in elkaar knutselen die op zout water rijdt. 'Ik weet niet precies hoe het werkt', vertelt een jongen. 'Maar ik heb net met de auto geracet en ben eerste geworden. Dit is een super leuk festival.' Even verderop zit een meisje op een fiets want als je een smoothy wilt drinken moet je keihard trappen om de shaker die op het stuurwiel wordt bevestigd in beweging te brengen. Hijgend stapt ze van de fiets af, haar smoothy is klaar en tevreden lurkt ze aan haar rietje met de shake.