Ruzie om miljoenenbedrijf van bekende Katwijkse vissersfamilie leidt tot rechtszaak

Vissersschip Annelies Ilena van Parlevliet & Van der Plas (archieffoto)
Vissersschip Annelies Ilena van Parlevliet & Van der Plas (archieffoto)
KATWIJK - De spanning binnen de Katwijkse vissersfamilie Parlevliet stijgt. Woensdag dient een kort geding bij de rechtbank, waarbij een deel van de familie eist dat beloofde aandelen van het bedrijf eindelijk worden overgedragen.
Parlevliet & Van der Plas werd opgericht in 1949 door Dirk Parlevliet en de broers Dirk en Jan van der Plas. De firma, Nederlands grootste vissersbedrijf, is in handen van twee families. De bv Maartje Nicolien Parlevliet Beheer zou voor 122,5 miljoen euro een belang verkocht hebben aan een deel van de familie Parlevliet. Deze aandelen zouden echter nog niet zijn overgedragen. Met het kort geding bij de rechtbank hopen de familieleden dit alsnog voor elkaar te krijgen.
Het gaat om aandelen van een miljoenenbedrijf: volgens het Financieele Dagblad heeft het familiebedrijf een omzet van zo'n 800 miljoen euro per jaar. Het beschikt over een vloot van ongeveer 25 schepen. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf een investering aan van 100 miljoen euro voor nieuwe vissersschepen.