Pokémontrip uit Nijmegen naar Kijkduin

DEN HAAG - Niemand kijkt er meer vreemd van op: groepen mensen in Kijkduin, op jacht naar Pokémons. En dat deze mensen uit alle uithoeken van ons land komen is ook niets nieuws. Wel nieuw is een busreis naar Kijkduin vanuit Nijmegen voor fanatieke Pokémonspelers.
De Pokémontrip neemt je voor 20 euro mee op een dagje Pokémon jagen in Kijkduin. 37 mensen hebben zich aangemeld. ‘Het is vooral gezellig in de bus’, zegt een man uit Ewijk. ‘Het is niet alleen gezellig, maar ook goedkoper om met z’n allen te reizen’. ‘En vooral sneller’, valt een vrouw de man bij.
Na twee uur in de bus, kunnen de spieren losgemaakt worden voor de run op bijzondere Pokémonsoorten, maar dan moeten wel de instellingen van het spel goed staan. Een dame uit Nijmegen doet nog snel een poging om haar spel op te schonen. ‘Ik probeer een paar lagen Pokémon weg te doen, anders kan ik geen nieuwe vangen.’

Opschoonactie

Na de opschoonactie kan ze minstens 200 nieuwe Pokémon vangen. Een hoeveelheid die makkelijk te halen is volgens andere bezoekers uit Nijmegen. ‘In Nijmegen heb ik ze allemaal al en hier zitten vooral hele bijzondere zoals de Lapras en de Snorlax.'
De groep uit Nijmegen heeft tot 20.30 uur de tijd om Pokémon te vangen. Daarna vertrekt de bus weer naar Nijmegen.

Overspoeld

Kijkduin hoeft niet bang te zijn om overspoeld te worden met touringcars. Voorlopig blijft het bij deze ene reis vanuit Nijmegen. Pas als er nieuwe levels bijkomen in het spel wil het reisbureau meer Pokémontrips aanbieden. En dat kan nog even duren.