Optocht kijken, leren en zingen tijdens Leidse 3 octoberfeesten

Leidens Ontzet.
Leidens Ontzet. © Omroep West
LEIDEN - Zit de voorkeur voor hutspot, haring en bier in je genen? Die op zijn minst boeiende vraag wordt maandag beantwoord door arts-onderzoeker Karin van der Tuin. Ze één van de sprekers tijdens de 3 october university in Leiden. Ze behandelt het thema een uur lang in het Van der Werfpark.
De University kent meerdere sprekers. Wie zich na enkele dagen feest in hogere sferen waant, kan zich mentaal laven aan de lezing van astronoom Ignas Snellen. Hij spreek over leven op andere planeten.
De kleintjes gaan zich prima vermaken bij Het Gerecht. Tussen 9.30 uur en 12.00 uur is daar Kinderpark en zelfs een optreden van B-Brave. De politie roept op Facebook bezoekers op die met hun kroost op pad gaan, eerst even een goede foto te maken van de kids. Als ze verloren lopen dan weten agenten naar wie ze moeten uitkijken.

De Grote Optocht
Dan is er maandag vanaf 13 uur de Grote Optocht: Leiden ontSpanje. Die tocht begint op de Zoeterwoudsesingel en loopt met de klok mee richting Lammenschansweg en Witte Singel, Noordeinde, Breestraat, Levendaal en eindigt op de Hoge Rijndijk ter hoogte van de Burggravenlaan.
Muziekfans zitten ook nog eens goed op maandag 3 oktober tijdens de 3 octoberfeesten. Op het festivalplaza begint om 14.30 uur het Amazing Meezing Festival. De band Komen Lopen speelt daar de sterren van de hemel, en in de pauze is de Nederlandse Shirley Bassey besteld.
Bekijk hier het hele programma.