Den Haag haalt foutgeparkeerde fietsen weg: hoe krijg ik mijn fiets terug?

DEN HAAG - Je hebt je fiets snel geparkeerd langs een hek in de Grote Marktstraat in Den Haag. Als je terugkomt is je fiets verdwenen. Eerst denk je gestolen, maar je fiets kan ook slachtoffer zijn van het nieuwe beleid van de gemeente Den Haag. Vanaf 3 oktober worden fietsen die buiten de stallingen, rekken of vakken zijn geparkeerd weggehaald.
Waar is je fiets gebleven en hoe krijg je hem terug?

De eerste dag staat je fiets in het minidepot aan de Kranestraat. Daar kan je op vertoon van fietssleuteltje je fiets gratis meenemen.  

Haal je de fiets pas later op?

Dan moet je betalen! De volgende ochtend wordt je rijwiel naar het fietsdepot op de Binckhorst, Junostraat 24,  verplaatst en kost de hereniging met je tweewieler je 25 euro.  

Binnen hoeveel dagen moet je de fiets ophalen?

Treuzel niet te lang met ophalen. Na zes weken vervalt je eigendomsrecht en wordt de gemeente eigenaar van je fiets. En heb je een oud wrak als fiets? Deze fietsen worden binnen twee weken vernietigd.

Hoe weet ik of de gemeente mijn fiets heeft?

Een dag nadat je fiets is verwijderd kan je op de site www.verlorenofgevonden.nl kijken en zien of je fiets bij het Fietsdepot staat. Als je tweewieler bij het depot staat dan kan je hem ophalen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, het sleuteltje van de fiets of een ander bewijs van eigendom en een pinpas. Want betaald moet er worden.