Roemeen bekent moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein

Ingrid Visser en Lodewijk Severein
Ingrid Visser en Lodewijk Severein
ZEVENHUIZEN - Valentin Ion uit Roemenië heeft maandag bekend Ingrid Visser en Lodewijk Severein te hebben vermoord. Dat zegt NOS-correspondent Edwin Winkels die bij de rechtszaak in het Spaanse Murcia aanwezig is.
Het was de hele ochtend nog totaal onduidelijk wat er gebeurd was met het stel uit Zevenhuizen. De verdachte Juan Cuenca, die maandag ook werd verhoord, veranderde steeds zijn verhaal.
Cuenca verklaarde eerst dat hij Ion had betaald om het stel te vermoorden, maar de Rusissche Danko zou de twee uiteindelijk hebben gedood. Later zegt hij ineens dat niet de Rus maar toch de Roemeen verantwoordelijk is voor de moord op Severein en Visser uit Zevenhuizen. Ion zou ook de lichamen hebben weggewerkt en begraven.

Contacten van Severein
Severein zou Cuenca de opdracht hebben gegeven het afgelegen landhuis te huren waar topvolleybalster Visser en Severein in mei 2013 op gruwelijke wijze werden vermoord.
De twee lichamen lagen begraven bij een citroenboomgaard.

50 jaar

Cuenca was de zakelijk manager van de profvolleybalclub in Murcia, waar Visser tussen 2009 en 2011 speelde. Justitie eist een gevangenisstraf van 50 jaar tegen de man.