Doorbraak in zaak vondeling Larensestraat Den Haag: Vader bekend dankzij DNA

Hier in de Larensestraat werd de vondeling aangetroffen
Bewoners hoorden aan het begin van de nacht op de deur kloppen © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft via DNA-onderzoek de vader achterhaald van de baby die in september vorig jaar te vondeling is gelegd in Den Haag. Het is nog steeds niet bekend wie de moeder is. Het opsporingsprogramma Team West besteedt daarom dinsdag voor de derde keer aandacht aan de zaak.
De baby werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september
van een woning in de Larensestraat.
en werd na onderzoek in het ziekenhuis opgevangen bij Jeugdbescherming, die een pleeggezin voor haar heeft gevonden.
Bij het meisje werd ook een briefje gevonden. Op het briefje stond dat de moeder al twee kinderen heeft en daarom niet voor het meisje kan zorgen. Ook schreef ze dat ze van plan was naar het buitenland te vertrekken.

Tips na uitzendingen

De politie toonde een week na het incident een foto van het ondertekende briefje in het opsporingsprogramma Team West. Dat leverde zo’n 25 tips op. De tv-programma’s Opsporing Verzocht en Team West besteedden begin april opnieuw aandacht aan de zaak. Toen kwamen er 10 nieuwe tips binnen.
De politie heeft inmiddels een doorbraak in het onderzoek en weet wie de vader van de baby is. Rechercheurs hebben met de man gesproken. Doordat de vader 'wisselende contacten had', weet hij niet wie de moeder van het meisje is.

Wie is de moeder?

Team West roept dinsdag wederom aandacht voor de zaak, in de hoop de moeder te kunnen achterhalen. Ook doet het opsporingsteam een dringend beroep aan de moeder om zich te melden.
Lees meer over het meisje dat te vondeling is gelegd in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vondeling