Eigenaar uitgebrande boot Bodegraven looft beloning van 1000 euro uit

BODEGRAVEN - De eigenaar van één van de boten die half september in vlammen op gingen in Bodegraven, looft een beloning van 1000 euro uit voor de gouden tip. Daarnaast heeft de politie een aantal nieuwe vragen over de nacht van de brandstichting.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 oktober. Meer zaken zijn
te vinden.
In de vroege ochtend van dinsdag 13 september ziet een buurtbewoner vlammen bij een plezierjacht aan de Dammekant in Bodegraven. De brandweer wordt gebeld en al snel blijkt dat ook een naastgelegen boot in brand staat. Nadat het vuur is geblust worden de eigenaren gewaarschuwd.
‘In eerste instantie was er ontreddering natuurlijk’, zegt Jos Ekelschot, eigenaar van één van de getroffen boten. ‘Je ziet overal zwart en rook. Het is niet te beschrijven wat er dan door je heen gaat. Mijn hele levenswerk is in rook opgegaan.’

Brandstichting

Uit onderzoek is gebleken dat de branden zijn aangestoken en dat dat mogelijk vanaf het water van de Oude Rijn is gebeurd. De politie start een onderzoek en vindt aan de overkant een kano en een peddel. Die blijken te zijn gestolen vanaf een woning aan de Kerkstraat in Bodegraven. Dat moet zijn gebeurd tussen maandag 12 september 23.30 uur en dinsdag 13 september 05.00 uur.
Bovendien is er bij een andere woning aan de Kerkstraat een motorboot gestolen, tussen 01.00 en 05.00 uur die nacht. De politie onderzoekt of de diefstallen iets te maken hebben met de brandstichtingen en is daarom op zoek naar getuigen die iets bijzonders hebben gezien. Mogelijk heeft u de kano of het bootje zien varen over de Oude Rijn, of was u getuige van de diefstallen.

Zwemmer in het water

Om 03.30 uur die dinsdagochtend ziet een getuige iemand in de Oude Rijn zwemmen. Dat is ter hoogte van de Waagpoort, richting het centrum. De politie wil graag weten wie dat was. Ook als diegene niets met de branden te maken heeft, wil de recherche dat ook weten, om het een en ander uit te sluiten.
Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Er worden onder andere verschillende camerabeelden bekeken.

‘Totaal geen voordelen’

‘Ik vind het een hele laffe daad. Ik heb nog wel andere woorden, maar die gebruik ik liever niet. Maar de dader heeft helemaal niks en hij heeft mij geruïneerd. Er zitten totaal geen voordelen aan dit hele verhaal’, besluit Jos Ekelschot. De beloning van 1000 euro voor de gouden tip looft hij uit op eigen initiatief.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem