Lange winkeldief gesnapt door oplettende klant AH Valkenboslaan Den Haag

DEN HAAG - Een winkeldief gedraagt zich zo opvallend, dat een klant in de gaten krijgt dat hij aan het stelen is. Die probeert hem tegen te houden, maar de man weet toch te vluchten.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 oktober. Meer zaken zijn
te vinden.
De man komt op donderdag 8 september binnen bij de Albert Heijn aan de Valkenboslaan in Den Haag. Hij pakt een mandje en loopt meteen door naar het pad met cosmetica. Ondanks dat daar een medewerkster aan het vullen is, stopt hij op zijn gemak een aantal spullen in het mandje.
Vervolgens loopt hij naar een ander pad en daar verstopt hij een aantal spullen in zijn broekzakken. Dat valt op bij een vrouw die bij de kassa staat. Ze ziet duidelijk dat zijn zakken bol staan. Op het moment dat hij langs de kassa loopt om naar buiten te gaan, pakt ze hem vast.

Verdachte vlucht

De man rukt zich arm los, blijft nog even staan, maar slaat dan alsnog op de vlucht. De vrouw rent nog een stukje achter hem aan, maar hij is te snel. Met gestolen spullen in zijn broekzakken rent hij de winkel uit.
De man is licht getint en mogelijk van Oost Europese afkomst. Hij is 35 tot 40 jaar oud en erg lang, zo’n 2 meter. Hij heeft kort donker haar, donkere ogen, draagt een grijs t-shirt met een tekst in kleine rode letters erop en een spijkerbroek.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem