Politie zoekt twee specifieke getuigen van aanranding Waldorpstraat Den Haag

DEN HAAG - Na een avondje stappen op haar verjaardag wordt een 21-jarige vrouw mishandeld en aangerand door een man. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar twee specifieke getuigen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 oktober. Meer zaken zijn
te vinden.
De 21-jarige vrouw fietst op zondag 7 augustus rond 05.30 uur vanaf station Hollands Spoor over de Waldorpstraat in Den Haag. Ze is op weg naar huis na een avondje stappen in Rotterdam, ter ere van haar 21e verjaardag. Op het station heeft ze afscheid genomen van haar vrienden en ze fietst het laatste stuk alleen.
Bij de kruising met de Calandstraat moet ze wachten voor het verkeerslicht. Er komt een scooter naast haar staan. De bestuurder kijkt naar haar, maar daar reageert ze niet op. Ze rijdt verder over de Waldorpstraat en de scooter rijdt ook door. Maar even verderop keert de bestuurder om en hij komt terug.

Mishandeling en aanranding

De man op de scooter wil een gesprekje aanknopen, maar de vrouw zegt dat ze dat niet wil en vraagt of hij haar met rust wil laten. De man rijdt weer door, maar keert opnieuw om. Deze keer komt hij op haar af en geeft haar zo’n harde duw, dat ze op de grond valt.
De man begint haar te slaan en pakt haar bij haar keel, zodat ze moeilijk adem kan halen. Hij wil haar tas pakken, maar die laat ze niet los, waardoor hij haar als het ware omhoog trekt. Dan probeert hij haar te zoenen en pakt de vrouw bij haar borsten en haar kruis. Ze verzet zich hevig.

Auto stopt

Plotseling stopt er een auto vlak naast haar. De bestuurder stapt uit en op dat moment gaat de man op de scooter er vandoor. Het slachtoffer belt meteen de politie en de automobilist zegt dat hij achter de dader aan zal gaan.
De 21-jarige vrouw heeft schaafwonden en verwondingen aan haar hand en arm opgelopen. Maar bovenal is ze erg boos en verdrietig over wat er is gebeurd. Gelukkig kan de politie een maand later een verdachte aanhouden. Die zit voor 90 dagen vast, maar daarmee is het onderzoek nog niet afgesloten.

Specifieke getuigen

De politie is nog op zoek naar twee specifieke getuigen. Het gaat om de automobilist die is gestopt tijdens de aanranding. Dat is een getinte man van 65 tot 70 jaar. Bovenop zijn hoofd is hij kaal, aan de zijkanten heeft hij nog haar. Hij rijdt in een witte auto met een ronde achterkant, mogelijk een Ford. Hij heeft het slachtoffer aangesproken en gevraagd of het goed ging. Daarna zou hij achter de dader aan zijn gegaan.
Na de aanranding heeft de politie brieven verspreid in de buurt. Daarop reageerde iemand die de aanranding zou hebben gezien. Maar die persoon bleef anoniem en de recherche zou graag met hem of haar in contact komen voor een aanvullende verklaring. Daarnaast zijn alle getuigen welkom die nog niet met de politie hebben gesproken.

Was u getuige of heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem