Voormalig Omroep West-coryfee Amber Brantsen wint prijs

DEN HAAG - Amber Brantsen is gekozen tot beste nieuwslezer van 2016. Dat hebben de bezoekers van de website RadioFreak.nl bepaald. Brantsen werkt sinds een tijdje als nieuwslezeres en co-host bij het Radio 1 Journaal van de NOS.
De 27-jarige Brantsen studeerde Bestuurskunde in Leiden en werkte daar ook voor de lokale omroep, Unity FM. Vervolgens werkte ze enige tijd als nieuwslezeres bij Omroep West.

Later ging ze aan de slag bij de NOS: Eerst als stagiaire en later als redacteur en nieuwslezer op de radio. Sinds een tijdje moet ze vroeg haar bed uit, omdat ze als co-host bij het ochtendprogramma op Radio 1 werkt.

Blij met Omroep West

Maar balen doet ze daar niet van: 'De wekker gaat om 03.45 uur. De vroege ochtend is het mooiste moment om radio te maken', zegt ze zelf op de site van haar werkgever.

In een eerder interview met ROOS, de organisatie van regionale omroepen, liet Brantsen zich lovend uit over Omroep West. 'Een ideale leerschool. Ik leerde te werken met mijn stem, kreeg opbouwende kritiek en werd gecoacht door hoofdredacteur Renzo Veenstra', vertelt ze. 'Ik was blij me onder journalisten te kunnen begeven en meer inhoudelijk aan de slag te kunnen. Toch een aanzienlijk verschil met de lokale omroep, waar ik zonder enige ervaring de nieuwsredactie draaiende hield.'
Deel dit artikel: