Getuige mishandeling Leiden: 'Met één vuistslag ging het slachtoffer tegen de grond'

Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.
Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. © AS Media
LEIDEN - Omwonenden van de Kaasmarkt in Leiden zagen in de nacht van maandag op dinsdag hoe een 44-jarige man zwaar werd mishandeld. 'Met een vuistslag ging hij tegen de grond en bewoog niet meer', zegt een getuige tegen Omroep West.
Veel bewoners van de Kaasmarkt lagen wakker van een auto die over de parkeerplaats racete. 'Het was echt een herrie, met piepende banden reed de wagen rondjes,' zegt een buurvrouw die aan de overkant van het water woont.
Een voorbijganger -de 44-jarige Leidenaar- wordt bijna aangereden. 'Hij gaf een schop tegen de band van de auto en begon te schreeuwen tegen de bestuurder,' ziet de buurman vanuit zijn raam. 'Toen stapte de bijrijder uit en sloeg de man knock-out. Hin stapte weer in en daarna reed de auto weg.'

Politie vraagt camerabeelden op

'Ik hoorde rond middernacht veel geschreeuw en daarna politie', zegt een andere buurvrouw. Een paar studenten die aan de Kaasmarkt wonen, hebben niets gemerkt van de mishandeling. 'Wij waren pas om 6.00 uur thuis, maar onze huisgenoot heeft het zien gebeuren en heeft meteen de deur op slot gedraaid.'
De eigenaar van een gordijnenzaak aan de Kaasmarkt is door de politie gevraagd om camerabeelden af te geven. 'Ik was niet in de zaak, maar heb wel een camera hangen.' De politie is op zoek naar getuigen.