Het gewone leven begint weer in Leiden, afbouw van kermis in volle gang

LEIDEN - Een rustige drie oktober. Zo omschrijft de politie de viering van het Leidens Ontzet dit jaar. In de afgelopen 24 uur zijn er zeven aanhoudingen verricht. Dinsdagochtend begon het dagelijkse leven weer in de sleutelstad. En ja, dat betekende dus ook weer dat er moest worden opgeruimd.
De afbouw van de kermis in de binnenstad van Leiden is dinsdag vol aan de gang. Dat gaat zeker nog een dag duren. Het Leidse centrum is vanaf donderdag weer helemaal bereikbaar.
De kermis kijkt terug op een geslaagde editie. Ondanks het matige weer zondag was de opkomst - zoals elk jaar - goed. Kermisexploitant Hans van Tol: 'Normaal heb je met een tiendaagse evenveel bezoekers als hier in Leiden met drie dagen. Dat is wel apart.'

Terugkeer publiekstrekker

Ook het reuzenrad trok weer veel bezoekers. De kans is groot dat de publiekstrekker volgend jaar terugkeert. Eigenaar Arend Harms overweegt om zelfs voor een langere periode neer te strijken in Leiden.
'Als je in zomer op de Beestenmarkt twee, drie maanden gaat staan, heb je een mooie toeristische attractie.' Maar datzelfde zou ook gelden voor bijvoorbeeld een stad als Amsterdam.

Helpende hand

Bij het opruimen van de straten na 3 oktober hebben de politici ook dit jaar weer meegeholpen. Wethouders Paul Laudy en Paul Dirkse hielpen een handje mee.
Een eervolle vermelding gaat naar raadslid Frederik Zevenbergen. Hij hielp voor de tiende keer mee aan de schoonwerkzaamheden.